indianskym Mexikem II

... indiani jsou tu doma uz po tisice let a tady v pralesech je nikdo ani moc neobtezoval... takze porad nosi sve puvodni obleceni, chodi bosky a dodrzuji stare zvyky... takze clovek si prijde uplne jako v jinem svete (a taky je).. zivi se uz ale taky z turismu. Vetsinou se zivi vyrobou umeleckych predmetu a jejich prodejem. Jsou to ale nadherne veci a zejmena latky, deky a obleceni maji hodne krasne... z toho mnozstvi barev a vzoru uplne oci prechazeji... to se pak dobre nakupuji darky, jedna radost :)
Z pralesu jsme se uspesne vymotali a po dalsich nekolika hodinach v mikrobusku (trhli jsme rekord, jelo nas 23 v auticku o trochu mensim nez je ford transit) jsme celi rozlamani vystoupili u modromodrych jezirek vsech odstinu ukrytych v lesich mezi kopci. Prespali jsme primo na straznici narodniho parku a druhy den se v nich krasne pokoupali. To uz jsme byli od guatemaly co by autobusem dojel a jeste vecer jsme presli hranici. Ujal se nas jeden mistni typek, pomohl nam vymenit penize u smeliru pred zavorou a domluvil nam nocleh za 25 Quetzalu (ano, cte se to kecalu :) na osobu v jednom spinavem hotylku. To nam moc pomohlo, protoze pocatecni guatemalsky sok jsme diky nemu prekonali o neco snaze...
p.s. omlouvam se, ale uz nezvladam nahravat fotky, je to casove narocne a na mistnich pociacich dost obtizne... dozenu to na rajceti az se vratim, slibuju :)

0 komentářů: