Cuba

Tak jsem se prave vratil z Cuby. S Bosou jsme tam mesic jezdili na kole a vubec si to davali tim nejlepsim zpusobem. Prohlidli jsme si krasnou Havanu, 4 dny jsme polezli na krasnych vapencovych mogotech ve Vinales a pak na kolech dojeli obhlednout Varadero. Nejvetsi stredisko Kuby nas ale moc nenadchlo, i kdyz na jeho skvostnych plazich jsme si pekne odpocinuli. Prejeli jsme busem na jih ostrova do Santiago de Cuba. Prohledli si dalsi krasne mesto, uzili trosku kultury, ucili se salsu a popijeli s mistnimi obyvateli. Pak uz jsme jeli zase kolmo po krasnem pobrezi a pres hory a plaze, okolo nekonecnych bananovych plantazi, mangovych sadu, kavovniku, kakaovniku, kokosu a dalsich neuveritelnych rostlin, stejne jako i niklovych dolu a neuveritelne smrdicich tovaren az do mesta Holguin. Po 3 dny jsme se neuspesne zkouseli dostat na mistnimi vlaky, v tom jejich systemu a zmatenych informacich aby se Fidel vyznal. Nakonec jsme zase busem prejeli do Havany a jeste se jeli zapotapet. Kousek od hlavniho mesta je totiz krasne (a uplne prazdne) pobrezi, kde se da nadherne potapet, s neuveritelnym mnozstvim barevnych rybek a ryb, koralu, sasanek, chobotnic a platyzu...
Poznali jsme mistni vstricne a zvedave lidi, povidali s nimi o zivote, fidelovi a vubec, u nekterych jsme prespali, s nekterymi pojedli a nektere podarovali nekterymi z nasich veci. Byl to silny zazitek socialismu se vsemi jeho dusledky. Zase si budeme o kousek vic vazit toho, co mame a co vsechno muzeme.
Sporadali jsme takove mnozstvi manga, bananu, ananasu a kokosu jako se nam nepovedlo v celem nasem zivote. Zili jsme si dobre a povedlo se nam temer nezhubnout :) Nakonec jsme prodali nase fidelocipedy a s Kubu se rozloucili.

ted uz jsme zpatky v Mexiku a chystame se na dalsi mesic a pul cestovani, ale ted uz s batuzky na zadech. Fotky sice asi az do zari nebudou, ale kdyz bude trosku casu a internetu, tak se rozepisu trosku vic.

Zdravi vas vsechny opaleny Yarda, mejte se krasne a uzivejte leta!!!

0 komentářů: