Semana Santa Roadtrip


Vim, ze mi to trosku trva s temi fotkami a zazitky z cestovani minuly tyden, ale pracuju na tom usilovne. Zatim aspon jedno video ktere mi zabralo pulku noci a pulku rana... potvora. Enjoy :-)

konecne Mexicooo

Je to tady, prvni cestovani!! Ploda dojel z Texasu a dokonce me i nasel v Monterrey. V patek jsme prejeli do Guadalajary, kde jsme se po mensim hledani shledali s Marketou. Radost byla velika, tak to se muselo oslavit. Vlastne od te doby slavime porad.
Marketa nas protahla po meste a ja konecne videl trosku kultury a neco jineho z Mexica nez je nehezke Monterrey. Nejnadsenejsi je ovsem Ploda, protoze v Texasu mezi kovboji je kultura slovo temer az hanlive, tak tady jasa uplne nad vsim, nasel kulturu dokonce i na sloupech vysokeho napeti...
V sobotu vecer jsme okusili nocniho zivota Guadalajary a to rovnou v jednom z nejvetsich gay klubu tady. To teda byl napad holek, nam klukum se moc nechtelo... ale byla legrace, to se musi nechat.
V nedeli nadesel okamzik dlouho ocekavany... vypravili jsme se do Tequily. Nasli jsme ji teda hned na druhy pokus, ale stalo to za to. Je to kouzelne mestecko mezi lany agave, kde se vam devitileti caparti snazi prodat tequilu na kazdem rohu. Prohlidli jsme si nejvetsi tovarnu Jose Cuervo a vydatne vyuzili moznosti ochutnavek. Proto cestou zpatky ridila Katha a my aspon meli na zadnich sedackach slusny mejdan... ani nam nevadily ty vecne zacpy..
Dneska jsme si privstali a za ranniho kuropeni vyrazime vstric Pacifiku, okusit plazi, vln, slunicka, surfingu a dalsich radosti. jupiiii

Semana Santa

boomp3.com

Pristi tyden jsou prazdniny, jupiiii :) Semana Santa je obdoba americkeho spring breaku, tedy tyden volna na jare, kdy se vsichni studenti seberou a jedou se vyvalit (a opijet) na plaz, pouze ti mene akcni se jedou najist domu.
To by neslo, aby nasinec nevyuzil takovou sanci k cestovani. Plany uzraly na posledni chvili, ale o to budou zajimavejsi :) Ve svem kocare prijede Ploda az z dalekeho Texasu, v Monterrey nabere me, moji spolubydlici Kathu a jeste Heather, kamaradku americanku z lezeni. Spolecne se pak vypravime za Marketou do Guadalajary. To uz napovida pisnicka na zacatku (jsou to Mariachi, mexicka lidova hudba)
Dalsi plany nejsou jeste moc propracovane. Nejdriv si prohlidneme mesto a okoli. Spat budeme vsichni u Markety, tak to bude urcite veselo. Na krasne pacificke plaze to neni daleko, tak tomu urcite neodolame. Cestou jakoby nahodou lezi mesto Tequilla (hadejte co se tam vyrabi - kdo prvni spravne odpovi do komentaru, ma u me po navratu panaka). Tak snad konecne zjistime jak je to s temi cervy a tak vubec. Zajimalo by me, jestli je tam bodyshot tak popularni jako u nas :)
Dalsi program cesty naplanujeme az cestou, nebot k Markete to bude nejakych 8 hodin jizdy.

No co vam budu povidat, tesim se jako malej Yarda. Pocasi hlasi kolem 30° takze by to melo byt luxusni. Drzte nam palce at je vsechno na pohodu. Mejte se krasne :)

Video z Ferraty


kratky zaznam z toho, jak jsme se noci proslanovavali zpatky na pevnou zem :)
pro jistotu pridavam titulky:

Sam: "Prvni slaneni po tom co jsme sjeli kladku... bylo to... husteee."
Mtanous: "Prvni slaneni.."
Sam: "Jak se ti to libi Jardo?"
Mtanous: "Natacis to na video?"
Sam: "Jo"
Mtanous: "Aaa, panacek nataci video.."
Sam: "Video, video.."
Mtanous: "A jsi si jisty, ze natacis video?"
...hromadne mumlani video bla bla video :)

de todo un poco

Aneb od vseho trochu z udalosti minuleho tydne. Zacnu minulym patkem. To jsem se vypravil ted uz jako zkuseny pruvodce zase na Ferratu. Tentokrat jsme sli 3 s tou zmenou, ze jsme dolu neslanovali, ale vyuzili jsme ocelovych lan natazenych mezi skalami a sjeli na kladce. Bylo to trosku o strach, protoze jsme meli jen jednu kladku a nevedeli jsme jak je to daleko na druhou stranu, protoze kdyz jsme zacali, byla uz vsude mexicka tma. Neohrozene jsem se vydal vstric temnote a hlubinam... na vazany na 3 svazana 70m lana.
Nakonec to bylo 200m a lana tesne vystacily. Viset v noci na kladce nad udolim mezi dvema skalama byl docela zazitek. Sam, posledni z nas musel pak sbalit vsechny 3 lana a navesit je na sebe. To byla jizda, zatim co my co tahli lano museli radny kus ke konci ruckovat, Sam to cele prosvistel za ani ne pul minuty - to je on na fotce. Pak nas jeste ale v neznamem terenu cekalo nekolikero slanovani, prechody a dalsi kladky, takze kdyz jsme se ve 2 rano vratili po 9 hodinach k autum, byli jsme radi, ze jsme radi. Ovsem jen nez jsme zjistili, ze nejaky pinche pendecho rozbil okynko. Nastesti ale nic nevzali, takze jsme nakonec preci jen radi byli :)


V sobotu jsem se na lezeni rozhodl trosku zafotit, tak jsem se povesil na skalu a zezhora fotil vse co lezlo. Nakonec jsem sel taky lozit a nakonec jsem se vybal asi ze vsech mych lezeni nejvic, protoze zase jednou byly expresky daleko od sebe a mezi nimi 4 tezke kroky. Nakonec jsem musel oblezt na skale vyrasivsi kaktus, ale pritom byt k te skale prilepeny, abych nespadnul... No vyridil me pekne, vypadal jsem jak po souboji s medvedem a vecer jsem si tahal trny... ALE! vyhral jsem ja a nespadnul jsem :-D Takhle me nic netusiciho zachytil Carlos, kdyz jsem zive popisoval svuj zapas s prirodou...

V tydnu uz jsem pak zase akorat dohanel skolu, lezl na stene a skakal po parcich od rana do vecera, coz je uz vicemene klasika.
Fotky z toho vseho uz visi na rajceti.