"climb now, work later"

Podle tohoto hesla jsem opet o vikendu zmizel co nejdale od vseho, co pripomina skolu. V sobotu jsme se vypravili do stare zname Huastecy, tentokrat do oblasti Zona Extreme. Poprve v zivote jsem zjistil, ze vam muze foukat asi 80km/h protivitr i kdyz stojite primo pod 200 metrovou stenou... nebo kdyz visite na ni... Opravdu zajimave (a neprijemne).

Nejvetsi zazitek byla cesta kterou jsem tahal nakonec. Hombre Araña (=spanelsky Spidermann) obtiznosti 8.11c,d USA (7a FRA stupnice). To je zatim nejtezsi co jsem vylezl... a taky nejvic bolela, ale ani jsem nespadnul! jen jsem se jednou zhoupnul asi 3 metry :-)

V nedeli v 7 rano (malem jsem nevstal, byl jsem uplne mrtvy po sobote) jsme s bandou z klubu, co chodi po horach vyrazili na hory Pico Perico a Piramide. Na fotce je to ten vrchol vpravo nad borcem v zelenem tricku. Cely hreben se jmenuje las Mitras a je to presne ten co je videt na titulni fotce blogu. Stoupani s prevysenim 800 metru bylo pestre... vedlo z lesa do sutovych poli a pak do jeskyni, kterymi se proslo na druhou stranu bocniho hrebene. Potom nasledovalo trosku lezeni a pak mezi kaktusy a dalsimi trny vyzbrojenymi rostlinami az na vrchol. Vyhled byl jak siroky tak dlouhy na vsechny strany a az odtud jsem poznal jak ohromne je Monterrey. Bylo proste vsude :)

Cestou dolu jsme prozkoumali dalsi chodby v jeskyni. Jedna koncila jako okynko uprostred ohromne skalni steny asi 60m nad zemi -> Dalsi chodba klesala ve sklonu asi 35° a najednou koncila uz jen napul zariznuta vysoko v te same stene... na zemi plno prachu a sute. Samozrejme jsme se tam museli jit podivat :-) Kameny co se nam sypaly z pod nohou se s rachotem ritily do te propasti pod nami, tak jsme se tam sunuli hodne opatrne... ale mame fotku a stalo to za to, uvidite na rajceti :)

Pak uz jsme jen zavodnim tempem utikali dolu po sutovych svazich - vedl nas totiz kluk, co loni vyhral zavod, ve kterem se v jednom dni leze na 3 hory tady okolo Mty. Prezil jsem nastesti bez uhony, ale jeden rakusak uklouznul a na te suti mezi balvany udelal asi 10 kotrmelcu a vubec netusim, jak to udelal, ze si nic neudelal...

Z ostatnich udalosti tydne stoji za zminku jen hromadne foceni vsech zahranicnich studentu na TEC a dve party, kde jsem konecne taky potkal nejake extranjeros (hlavne norsky a svedky delaji cest sve povesti, libily by se ti, Bosa :-)) Vsecko to bylo moc fajn, az na jednu cestu domu. Jdeme si takhle v 5 rano po ulicich Mty a zpivame z plnych plic a najednou na me jeden nemec vybalil: "and by the way, you're very cute" ... lekl jsem se jako nikdy a v tom okamziku jsem vzal nohy na ramena a nezastavil jsem se az doma... brrr, tohle teda ne... ;-)


2 komentářů:

Stáňa řekl(a)...

"By the way, you are very cute" pokud je to Nemec, je to jeste dobry, hlavne se nezakoukej do Mexicana, to bys nam tu chybel, to je moc daleko!!

PS: climb furt! :)

Anonymní řekl(a)...

Ty kluku. já se tu řežu smíchy. kdybych tě neznal, tak bych si myslele, že přeháníš, ale je to dobré. Škoda, že tam nejsem s tebou, já bych řekl borcovi, že má smůlu, že jsem zašitý :--) Ať se daří