Huasteca - Lechuzas, Picorete... horolezecko - speleologicky vikend

Jak uz se stava tradici, o vikendu jsem nechal vsechny prasne ulice Monterrey daleko za sebou a utekl jsem do prirody. V sobotu jsme jeli lozit do Huastecy, ktera lezi hned za mestem. Uz jsem se adaptoval na mistni zvyklosti (nebylo to ani moc tezke) a tak jsem na sraz pred odjezdem dorazil o pul hodiny pozdeji, coz bylo tak akorat ctvrt hodiny pred odjezdem :) Uzival jsem si lezeni na skalach v kanonu co to slo a vylezl jsem asi 7 cest. Mexicani tu aktivitu nemuzou nejak pobrat a uz se tu o me zacinaji sirit ruzne historky se supermany a spidermany :D

V nedeli jsem vyrazil do terenu s jeskynarskou casti klubu. Asi hodinu cesty za Mty. a dalsich 4oti minutach pochodu jsme dorazili k nenapadne dire v terenu, ze ktere se pozdeji vyklubal velky propad, hluboky neco pres 50 metru. Borci hbite nasroubovali nyty, spustili lana a za hranou je ukotvili jeste jednou, aby se nedrela o skalu. Postupne jsme slanili dolu do diry a s jejich vybavenim to byla dobra jizda. Dole uz nas cekala ozvena a zapach guana (netopyri trus) Kdyz jsme se nabastili, vyfotili a do sytosti pokochali, tak nas cekala cesta zpatky nahoru. Jumarovat (jako pidalka) nahoru po lane tech 50 metru pro me bylo nakonec 6 minut solidni driny. Jak to borci zvladli pod 4 min. nechapu a klobouk dolu pred vsemi zucastnenymi slecnami. Cestou spatky jsem pak nesl jedno z tech 100 metrovych lan a docela se proneslo... Doma jsem pak akorat elegantni sipkou zaplul do spacaku a v pondeli se do skoly vubec nechtelo.

Skolu i se vsemi temito vylety celkem zvladam, z parcialni zkousky ze spanelstiny jsem mel dokonce 93% a to bez uceni (nebyl totiz cas..) Akorat dneska jsem mel mit na obou atelierech prezentace a na ten druhy uz jsem to opravdu nezvladl... Ukecal jsem to do pondeli, takze jdu hrr hrr na to, at muzu o vikendu zase zmizet :)

fotky jako vzdycky na rajceti

0 komentářů: