Salto de Agua

Minuly vikend jsem se konecne dostal nekam ven. Z patka na sobotu jsem nespal a konecne jsem dodelal plakat na atelier do Prahy. V 11:45 jsem naposledy kliknul a ve 12:00 byl odjezd na camping. Prisel jsem trosku pozdeji, ale ze jsme v Mexiku, tak se odjizdelo o trictvrte hodiny pozdeji a jeste jsme se na hodinku stavili ve Walmartu. Kam spechat, ze? Mexiko je prvni misto, kde prichazim mezi prvnimi :)
Cely vylet organizoval studentsky klub Montanismo, jehoz horolezecke casti jsem clenem. Lezeme 2x tydne na stene a o vikendech se jezdi na skaly, konecne mam cas sportovat! :D
Tentokrat jely vsechny casti, tedy i speleogove a hikeri. Jeli jsme auty asi 70km, kopce a stoupani takove, ze se i Bulharsko s Norskem zastydelo. Zapichli jsme to v jedne vesnicce v horach a po svych sli asi 2km do campu. Bylo to krasne misto na dne hlubokeho kanonu a kdyz jsem si zalezly ve spacaku varil na varici pred stanem, pripadal jsem si skoro jako v raji. Jeste vecer jsme trosku zalezli a nasledovala fiesta az do rannich hodin. Rano v 8 nas vzbudila banda mexicanu co vyli jako zavili sakali a ozvena z kanonu je jeste povzbuzovala. Uplna romantika. Lezeni pod previsem vysoke skalni steny nemelo chybu.
Prijel jsem uplne mrtvy a malem jsem zaspal to, ze musim jeste ten plakat na atelier odevzdat do Prahy. Nakonec se ale po dalsi probdele noci podarilo a hlavne diky Klarce (diky, diky!) jsme to stihli tesne pred znamkovanim. Dostal jsem nakonec 2-, coz je jeden z nejvetsich uspechu tohoto semestru a jsem stastny, ze to mam z krku.
Fotky ze Salto de Agua jsou na rajceti.

2 komentářů:

Kuře řekl(a)...

Hele, ja asi znova padnu!(jedna dlaha na P kotniku evidentne nestaci)Jeste par vyletu a zvednes me ze zidle i s tema plandajicima slachama! Moc moc moc Ti fandim a mexicky vzduch a kanony at Ti hyckaji licka, Kide! Hlavne dobre lidi at tam v teamu potkas, to uz by byla Nirvana Grande a la Balada! Mej se a pis nam :-)

Anonymní řekl(a)...

Hezké borče. Teplo, skály a Mexiko, tak co chceš víc. Jen si dávej a užívej.