kde jen jsou... a kde to vlastne jsem ja

Posilam zmrzly pozdrav do cech.

Dneska uz zase prsi a je docela zima - 9 stupnu. To neni tak zle, ale pri absenci vytapeni a tepelne izolace mate podobnou teplotu i ve skole a taky doma. To uz jeden prokrehne. Bundu ted sundavam jenom do spacaku. Ve dnech kdy sviti slunicko je krasne teplo, ke 20, takze se to zase napravi :) Prekvapive je, ze Monterrey vubec nema system kanalizace. Staci kdyz zaprsi a vsecko plave. To pak clovek musi davat pozor nejen na auta, co se na nej riti, ale i na akcni radius dostriku kaluzi jimi projetych.

Ve skole mam zapsanou spanelstinu. Tu uz jsem studoval 2 semestry ve statech, nejdriv zacatecnici, pak v pokrocilych. Pro jistotu me ted hodili do advanced. Jestli to tak pujde dal, tak pristi semestr uz jdu na certifikat :D No... na hodinach rozumim celkem v pohode (prekvapive i kdyz mluvi o filosofii v architekture), ale kdyz mam mluvit, nebo kdyz se bavi spoluzaci normalne, tak mam docela problem. Krome spanelstiny mam jeste 2 ateliery. To vypada na hromadu legrace. V prvnim budeme delat 3 projekty rodinnych domu za semestr a v tom druhem odevzdavame prvni projekt uz pristi ctvrtek. Na co cekat, ze?

Doma uz se dokazu docela dobre bavit spolubydlicima. To prinasi nektere zajimave objevy. Vcera jsem zjistil, ze na terase je jeste jeden obydleny pokoj. Kdyz jsem se ptal Moisese, kdo tam bydli, rekl ze on, ale ze uz tam mel tak nesnesitelny bordel, ze se radsi prestehoval do pokoje sve pritelkyne, ktera tu zrovna neni. Tomu rikam originalni reseni :) Mame jeste jeden prazdny pokojik, kde pod posteli bydli dve zelvy. Moises je nekde nasel a ony tam ted spokojene hibernuji. Pry se zivi ovocem a vecmi co najdou na podlaze. Jejich jidelnicek musi byt neuveritelne pestry...
Posledni prekvapeni prislo vcera vecer. Mame v kuchyni takovy ten barel na vodu jako byva v kancelarich. Videl jsem ze z te vody i vari, tak jsem byl zvedavy proc... no a po peti dnech co vesele piju vodu z vodovodu jsem se dozvedel, ze v Monterrey piji vsichni pouze vodu balenou. Voda z kohoutku pry byva pomichana s vodou odpadni a vubec je plna veselych bakterii. Aspon uz vim, proc mi taky nijak zvlast nechutnala... Nicmene priznaky zatim zadne, tak doufam, ze mi to projde.


na rajceti uz konecne jsou prvni fotky!


5 komentářů:

Anonymní řekl(a)...

jestlipak dokazu vlozit komentar??!! budes hrdy, bratricku. Tania

Anonymní řekl(a)...

juhuuu, zatim ale jen anonymni, tata uz sel spat :D uzivej!!! T.

Anonymní řekl(a)...

Ty bláho, byl jsi v Bulharsku a jsi očkovaný, co více řešit. Jez i ze země :--) Měj se fajn

marketa řekl(a)...

haha :-)) tady taky maji vsude barely ...jen jsem nevedela, ze z toho i vari... je fakt, ze jsem se jeste neptala, co je ve vode z kohoutku tady a sic me to rozciluje a otravuje, piju vodu balenou

Anonymní řekl(a)...

No, zajimave postrehy ze zamori sousede, Moises vypada ze se s nicim moc nepara...tak si to tam uzivej a pozdravuj ty vase zelvy vysavacsky.